Veiligheidswaarschuwing Nefit Topline serie 2006-2009

recall_nefit_topline_2006-2009Nefit waarschuwt consumenten voor mogelijk brandgevaar bij cv-toestellen van de typen Nefit Topline, Nefit Topline Compact of Nefit Topline Aquapower (Plus) t/m 30KW als deze geproduceerd zijn vanaf 2006 t/m 2009.

Nefit heeft in 2009 vastgesteld dat het kan gebeuren dat de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten. De brander wordt daardoor niet voldoende afgesloten, waardoor rookgassen kunnen ontsnappen. Deze rookgassen kunnen leiden tot smeltschade in het cv-toestel, met mogelijk brand als gevolg.

Veel van deze branders zijn sindsdien al vervangen door monteurs bij het reguliere onderhoud, maar nog niet alle branders zijn vervangen. In opdracht van Nefit zal uw installateur of onderhoudsbedrijf deze brander bij de eerstvolgende reguliere onderhoudsbeurt vervangen. Dit is geheel kostenloos.

Nefit adviseert 1x per twee jaar onderhoud uit te laten voeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf. Als u geen regulier onderhoud uit laat voeren aan uw toestel dan wordt u door Nefit dringend verzocht dit toch te laten doen. Tijdens dit onderhoud kan dan ook de brander vervangen worden.

De waarschuwing geldt voor toestellen van de volgende typen:

  • Nefit Topline HR25/HR30
  • Nefit Topline Compact HR25/HR30
  • Nefit Topline AquaPower HR25/HR30
  • Nefit Topline AquaPower Plus HR25/HR30

recall_nefit_topline_waarschuwing_type_exampleOm te controleren in welk jaar uw toestel is geproduceerd kunt u kijken op het typeplaatje bovenop het cv-toestel. Bij ‘Model’ vindt u het type. Begint dit met ‘Nefit Topline’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007), 08 (2008) of 09 (2009) dan geldt de waarschuwing voor uw toestel. Een voorbeeld van deze gegevens vindt u in de afbeelding hiernaast.

Als uw toestel onder deze waarschuwing valt, dan wordt u dringend verzocht om mee te werken aan dit vervangingsprogramma. Het is mogelijk dat uw brander al vervangen is door een nieuwe versie. In dat geval is uw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

Heeft u geen vaste installateur of onderhoudspartij, dan kunt u contact opnemen met Nefit (via dit formulier), zodat zij u in contact kunnen brengen met uw dichtstbijzijnde Nefit partner.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met Nefit via het speciale telefoonnummer 088-9960270. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.00u tot 20.00u.

Bron: Nefit, 5 februari 2017, 10 februari 2017