Uitbreiding terughaalactie accu’s Toshiba

toshiba_logoEind januari 2016 kondigde Toshiba een terughaalactie aan voor notebookaccu’s. Toshiba heeft deze terughaalactie uitgebreid.

Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat notebookaccu’s voor verschillende typen notebooks van Toshiba oververhit raken, waardoor brand kan ontstaan. De lijst met notebooks waarop deze waarschuwing van toepassing kan zijn vindt u hier.

De accu’s zijn geleverd bij nieuwe laptops, als accesoires verkocht of als vervangende batterij geleverd bij reparaties in de periode juni 2011 tot november 2016.

Toshiba roept bezitters op om hun batterij te controleren, ook als ze dat al vóór november 2016 hebben gedaan. Het is mogelijk dat de batterij alsnog vervangen moet worden, ook als eerder aangegeven was dat dit niet nodig was.

U kunt u batterij controleren met behulp van software, of handmatig. U kunt zowel de software, als de informatie voor een handmatige controle vinden op deze speciale pagina van Toshiba.

Als uit de controle blijkt dat uw accu vervangen moet worden, dan kunt u via de eerder genoemde pagina deze omruilactie in gang zetten.

U wordt dringend aangeraden om de betreffende batterij in dat geval niet meer te gebruiken door de batterij uit de laptop te halen, en de laptop alleen nog op netstroom te gebruiken met behulp van de adapter.

Bron: Toshiba, 4 januari 2017