Veiligheidswaarschuwing Recaro fix base voor kinderzitjes

recall_recaro_fixbaseRecaro Child Safety meldt dat uit tests is gebleken dat de Recaro fix base, gebruikt de voor kinderautostoeltjes Optia en Privia, in een aantal gevallen niet voldoen aan haar veiligheidseisen.

Hoewel de fix basissen voldoen aan de Europese ECE-R44/04 norm kan het voorkomen dat  de haken vervormen in combinatie met de Optia kinderstoel. Als de haken vervormd zijn kan de kinderautostoel losschieten bij uitzonderlijk zware belasting.

De mogelijkheid van vervormen treedt op bij een zeer specifieke productieserie van de Recaro fix base, namelijk die met serienummers vanaf ER01000000 tot en met ER01017825. Dit serienummer vindt u op de stickers onderaan de Recaro fix base. Exemplaren met een ander serienummer hebben dit probleem niet.

Als u een Recaro fix base heeft, dan wordt u aangeraden deze om te ruilen voor een exemplaar zonder dit probleem. U kunt het serienummer invullen op de website safety.recaro-cs.com. Als uw exemplaar omgeruild moet worden, kunt u vervolgens een contactformulier invullen om de omruil in gang te zetten.

Bij dringende vragen kunt u contact opnemen met Recaro via telefoonnummer +49 – 9255 -77 66 (internationaal gesprekstarief Duitsland).

Bron: Recaro, Consumentenbond, 19 oktober 2016