Terughaalactie Thule Sprint fietsendrager

Terughaalactie Thule fietsendragerThule waarschuwt dat de Thule Sprint dakfietsendrager met productnummer 569000 niet veilig is. De waarschuwing geldt voor de modellen die verkocht zijn van maart 2015 t/m mei 2016. De dakdragers hebben streepjescode 091021888593.

Thule heeft vastgesteld dat het klemmechanisme waarmee de fietsen vastgezet worden aan de drager niet goed werken. Bij het vastdraaien van de klemknop op de voorkant van de drager klemmen de vorkpennen niet goed rond de pads van de fietsvork. Bij het vastdraaien hoort de gebruiker een klik, wat op de juiste spanningsdruk duidt, terwijl de klempennen niet voldoende zijn aangedraaid. Daarnaast kan het klemblok scheuren tijdens het vastdraaien of, door slijtage, zelfs gaan scheuren tijdens het rijden. De fiets kan tijdens transport losraken, met ernstige veiligheidsrisico’s als gevolg.

Thule roept eigenaren van deze dragers op deze niet meer te gebruiken.

Thule biedt eigenaren van de betreffende fietsendragers de mogelijkheid om een nieuw en verbeterd exemplaar aan te vragen bij Thule. Dit doet u via de dealer; op de website van Thule kunt u een lijst met dealers opvragen. De dealer zal u helpen met kostenloos terugsturen van de drager en de levering van de vervangende drager. De nieuwe versie van de drager is te herkennen aan het Thule BringIt! Guarantee-logo op de onderkant van de draagstang.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Thule via het e-mailadres recall@thule.com. Vermeld daarin uw contactgegevens en het land waar u woont.

Laatste wijziging: 3 augustus 2016 – productinformatie bijgewerkt naar aanleiding van advertentie in De Telegraaf van 3 augustus 2016
Bron: Thule, 31 mei 2016
De Telegraaf, 3 augustus 2016