Allergiewaarschuwing Toko Lien Borrel kroepoek

Let op: in de eerste melding van 9 mei 2016 werd alleen supermarktketen Albert Heijn genoemd als verkooppunt van deze kroepoek. Dat is niet correct, het product is ook bij andere winkels verkocht.
Dumas Food Group waarschuwt dat uit testen is gebleken dat de Toko Lien Borrel Kroepoek 80gr mogelijk een te hoog gehalte aan gluten heeft. In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is daarop besloten dit product terug te roepen.

Deze stap is genomen om alle risico door mogelijk onvolledige of onduidelijke communicatie op de verpakking uit te sluiten. Mensen met een Coeliakie intolerantie kunnen na het eten van deze kroepoek klachten krijgen.

Als u een Coeliakie intolerantie heeft, dan wordt u dringend verzocht om deze borrel kroepoek niet te eten, maar terug te brengen naar de winkel waar u het product gekocht heeft. U krijgt het aankoopbedrag vergoed.

 

Bronnen: Albert Heijn, 9 mei 2016,
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 13 mei 2016,
Dumas Food Group, 17 mei 2016