Veiligheidswaarschuwing Cannondale quickrelease

Cannondale waarschuwt dat sommige modellen fietsen zijn uitgeleverd met een schijfrem en een quickrelease waarbij het kan voorkomen dat deze quickrelease in de remschijf kan komen. Dit kan gebeuren als de quickrelease niet juist is gesloten of open is gelaten tijdens het rijden (een voorbeeld hiervan kunt u zien in de bijgaande afbeelding).

Als de fiets is uitgerust met een incorrecte quickrelease en schijfremmen en de quickrelease komt in de schijfrem tijdens het rijden dan kan het wiel plotseling loskomen of kan de fiets abrupt tot stilstand komen. Dit kan ernstig letsel opleveren voor de rijder van de fiets.

De waarschuwing geldt voor alle fietsen met een schijfrem en een quickrelease waarbij de hendel in volledig geopende stand de schijfrem kan raken. Modellen met een minimale afstand van 6mm tussen de remschijf en de hendel vallen buiten deze waarschuwing. Op de website www.quickreleaserecall.com kunt u een videodemonstratie zien van de controle van de quickrelease.

Als uw fiets betrokken is bij de waarschuwing dan kunt u contact opnemen met uw dealer. Deze zal u voorzien van een gratis quickrelease, inclusief installatie.

Bron: Cannondale, 8 december 2015

In april van dit jaar is deze waarschuwing ook uitgegeven voor fietsen van het merk Trek. Zie daarvoor deze waarschuwing.