Veiligheidswaarschuwing Cannondale Mavaro E-Bike

Cannondale waarschuwt voor vermoeiingsscheuren in het damesmodel van de Mavaro E-Bike met een  S-shaped bovenbuisDe waarschuwing geldt niet voor het herenmodel en de Mavaro City. De fietsen waarbij dit probleem op kan treden zijn sinds november 2013 tot heden verkocht in Europa. Het betreft in totaal ongeveer 4800 fietsen, om precies te zijn de volgende modellen:

[table]
Modellijst,Modelbeschrijving
CF2390,MAVARO WOMEN EU HS 10 speed
CF2392,MAVARO Women D HS 10 speed
CF2393__04,MAVARO WOMEN EU Rigid 10 speed
CF2393__03,Mavaro Active 3 Women
CF2506,MAVARO WOMEN PERFORMANCE EU HS 10 speed
CF2390,Mavaro Active 1 Women
C64126F,Mavaro Performance 2 Women
C64246F,Mavaro Performance 3 Women
[/table]

De geconstateerde vermoeiingsscheuren zijn waargenomen in de bovenbuis en bij het aansluitpunt tussen de onderbuis en de motorophanging. Dit probleem zal zich niet bij iedere fiets voordoen, maar gebruikers wordt opgeroepen om de fiets hierop te (laten) controleren. Als de vermoeiingsscheur bestaat, dan kan deze na verloop van tijd verslechteren. Het frame kan dan uiteindelijk kapot gaan, met kans op letsel voor de gebruiker van de fiets.

Als bij controle een vermoeiingsscheur wordt ontdekt, dan wordt u dringend aangeraden de fiets niet te gebruiken, en contact op te nemen met een erkende Cannondale dealer. Ook al u nu geen vermoeiingsscheuren ontdekt is het belangrijk dat u de fiets regelmatig hierop controleert, omdat er in de toekomst mogelijk alsnog scheuren ontstaan. Op de website van Cannondale kunt u meer gedetailleerde informatie vinden over deze veiligheidswaarschuwing en de locatie van de vermoeiingsscheuren. Er is ook een PDF document beschikbaar op de website van Cannondale (een kopie van dit document (datum 22 december 2015) vindt u hier).

Als u eigenaar bent van een dames Mavaro E-Bike met S-Shaped bovenbuis zonder vermoeiingsscheuren, dan wordt u geadviseerd u te registeren bij Cannondale via de website http://www.cannondale.com/nl-NL/Europe/register-your-bike.aspx . Cannondale ontwikkelt op dit moment een preventief reparatieprogramma en kan zo contact met u opnemen als dit programma in werking wordt gesteld.

Bron: Cannondale, 22 december 2015