Terughaalactie Apple lichtnetadapter

Terughaalactie Apple lichtnetadapterApple waarschuwt dat in sommige gevallen de Europese USB lichnetadapter 5W oververhit kan raken. Hierdoor kan een veiligheidsrisico ontstaan. De waarschuwing betreft lichtnetadapters die geleverd zijn bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4s modellen in de periode oktober 2009 t/m september 2012 in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. De adapter is ook als losse accessoire.

Om te bepalen of deze waarschuwing van toepassing is op uw adapter, moet u kijken op het label tussen de twee polen van de adapter: adapters met modelaanduiding A1300 (rechtsboven) en de letters ‘CE’ in massief grijs vallen onder deze waarschuwing. De nieuwere adapters hebben modelaanduiding A1400 en de letters ‘CE’ in grijze contouren.

Voor de adapters van het type A1300 is Apple een omruilprogramma gestart waarbij de adapter kostenloos wordt omgeruild voor een nieuwe model. Totdat de omruilactie gedaan is wordt u dringend geadviseerd de lichtnetadapter niet meer te gebruiken en de iPhone met de USB kabel aan te sluiten op uw computer.

Om uw lichtnetadapter om te ruilen kunt u de adapter inleveren bij een Apple Store of een deelnemende Apple-serviceprovider. Als onderdeel van het vervangingsproces moet het serienummer van de iPhone geverifieerd worden. Apple verzoekt u dan ook om deze mee te nemen.

Om een afspraak te maken bij een Apple Store klikt u hier. Uw dichtstbijzijnde erkende Apple-serviceprovider kunt u hiervinden. Als u niet in staat bent de betrokken adapter mee te nemen naar deze locaties, dan kunt u ook contact opnemen met de supportafdeling van Apple. Ook als u van mening bent dat u in het verleden betaald hebt voor een vervanging die nodig was vanwege dit probleem kunt u via deze weg contact opnemen met Apple voor een terugbetaling.

Bron: Apple