Veiligheidswaarschuwing vaatwassers

Veiligheidswaarschuwing vaatwassersBSH Huishoudapparaten waarschuwt voor mogelijke oververhitting bij vaatwassers van de merken Bosch, Neff, Constructa en Siemens. De oververhitting kan leiden tot brandgevaar.

Het onderdeel dat oververhit kan raden is gebruikt in vaatwassers die gebouwd zijn in de periode 1999 t/m 2005. Om te controleren of uw vaatwasser oververhit kan raken moet u het merk, modelnummer (E-nummer), productnummer (FD-nummer) en het serienummer noteren. U vindt deze gegevens aan de binnezijde van het deurpaneel van de vaatwasser.

Op de website www.dishcareaction.nl kunt u deze gegevens invoeren om te controleren of deze waarschuwing van toepassing op uw vaatwasser. Als dat inderdaad het geval is, zal een monteur het betreffende onderdeel kostenloos komen vervangen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van eencashback aanbod.

BSH Huishoudapparaten adviseert u om de vaatwasser voordat deze gerepareerd is niet langer zonder toezicht te gebruiken (dus als er niemand thuis is of terwijl u slaapt). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 00800 – 1908 1908 (gratis).

Bron: Metro, BSH Huishoudapparaten, 29 november 2013