Terughaalactie St. Maarten Classic kaas

recall_st-maarten-classic_kaasheeft vastgesteld dat in sommige partijen St. Maarten Classic kaas de bacterie Listeria Monocytegenes voorkomt. Deze bacterie is schadelijk voor de gezondheid. Om deze reden is besloten om alle St. Maarten Classic kaas die verkocht zijn vóór 11 mei 2011 uit de handel te nemen.

In Nederland is deze kaas verkocht bij Lidl, in plakken, verpakt per 200 gram met Belgisch erkenningsnummer BE CO 378 A EG (zie afbeelding hiernaast) en EAN code 20271817.

De symptomen van besmetting lysteria monocytogenes bacterie vertalen zich door maagdarmklachten, buikloop, braken en buikpijn, vaak gepaard gaande met koorts. Deze symptomen kunnen erger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen. In geval van twijfel wordt u aangeraden een dokter te raadplegen.

U wordt dringend aangeraden de kaas niet te eten, maar het product terug te brengen naar de winkel. U krijgt het aankoopbedrag retour, een kassabon is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Belgomilk via info@belgomilk.be of telefonisch via 00 32 51 270 622 (internationaal gesprekstarief België).

Bron:De Telegraaf, 14 mei 2011