Terughaalactie Easton stuurnok

recall_easton_stuurnokEaston heeft een mogelijk veiligheidsprobleem gevonden bij de Easton EA30 4-bouts stuurnok. Het is mogelijk dat de stuurnok scheurt en breekt. Easton heeft daarom besloten om de betreffende stuurnokken terug te roepen.

De terughaalactie heeft betrekking op alle EA30 4-bouts stuurnokken die geproduceerd zijn in 2007, 2008 en 2009. De stuurnokken zijn zowel los verkocht, als gemonteerd op complete fietsen.

Om te controleren of uw EA30 stuurnok valt onder deze terughaalactie moet u de productiedatum van de stuurnok controleren. Deze vindt u op het stuurblok vlak bij de onderste bevestigingsbout. De productiecode van een letter en een cijfer geeft de maand en het jaar aan waarin de stuurnok is geproduceerd. De maand januari wordt weergegeven door een A, februari door een B enzovoorts, tot aan december, dat wordt weergegeven door een L. De jaren worden met een cijfer weergegeven, een 7 voor 2007, 8 voor 2008 en een 9 voor 2009 (zie ook het schema hiernaast).

De terughaalactie heeft betrekking op alle exemplaren dit geproduceerd zijn van januari 2007 (code A7) tot en met augustus 2009 (H9).

Als uw stuurnok één van de betreffende productiecodes heeft dan roept Easton u op om de stuurnok niet meer te gebruiken en deze terug te brengen naar uw Easton dealer. Deze zal uw stuurnok vervangen door een nieuw exemplaar.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met importeur Veltec, via telefoonnummer 040 – 20 13 030.

Bron: Easton, Veltec, 4 november 2009