Veiligheidswaarschuwing Samsung koelkasten

recall_samsung_koelkastSamsung Electronics Benelux kondigt een service-programma aan voor een aantal koelkasten. Bij het type RS21, geproduceerd tussen maart 2005 en juni 2006, kan er mogelijk een probleem zijn met het No Frost systeem. Er kunnen mogelijk vonken ontstaan die in uitzonderlijke gevallen schade aan het apparaat kunnen veroorzaken, met een potentieel veiligheidsrisico als gevolg.

Samsung zal deze koelkasten kostenloos aan huis een servicebeurt geven om het probleem te verhelpen. Uit voorzorg worden ook de volgende typen koelkasten in dit service-programma meegenomen, omdat deze een vergelijkbaar No Frost systeem hebben: SN62, RSE8, RSH1, RS23 en RSJ1.

Als u een koelkast heeft van één van deze typen, dan wordt u verzocht te gaan naar de website www.samsung.com/nl/homevisit om te controleren of uw koelkast valt onder het serviceprogramma, dat start op 2 november 2009.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met het speciale servicenummer 0800 – 23 45 67 2 (gratis).

Bron: De Telegraaf, 30 oktober 2009