Terughaalactie kampeergasapparaten

recall_kampeer_gasapparatenLeverancier Van Assendelft – Hollander Bogaert meldt dat bij een aantal van de door hen geleverde gasapparaten een fabricagefout is geconstateerd. Het gaat om de volgende apparaten die verkocht zijn van januari 2005 tot heden:

  1. Idealgas gaslamp met piezo, model FHSTAJP
  2. Idealgas kookbrander met piezo, model Vulcan
  3. Meva kookbrander, model Taborak type 2137
  4. Quality Camp gasbarbecue, model Deluxe

Bij de gaslamp en kookbrander van Idealgas kan door een constructiefout de gascartouche al doorboord worden voordat deze geborgd is. De cartouche kan wegschieten en er kan een steekvlam ontstaan als er een ontstekingsbron in de buurt is. Als u één (of beide) van deze apparaten heeft, controleert u dan de sokkel. Bij exemplaren met de constructie fout staat er bij de gaslamp alleen ‘Idealgas’ op de sokkel, en bij de kookbrander alleen ‘Vulcan’.

Bij de kookbrander van Meva en de gasbarbecue van Quality Camp kan het apparaat verkeerd afgesteld staan waardoor er teveel koolmonoxide geproduceerd kan worden waardoor koolmonoxidevergiftiging op kan treden.

Als u één of meer van deze apparaten heeft, dan wordt u dringend aangeraden de apparaten niet meer te gebruiken, maar terug te brengen naar de winkel waar u deze heeft gekocht; u krijgt het aankoopbedrag retour.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Van Assendelft-Hollander Bogaert
IABC 5255
4814RD Breda

U kunt hen ook telefonisch bereiken, op nummer 076 – 52 444 11, of per e-mail via info@vahb.nl.

Bron: Caravannen!, 14 oktober 2009