Terughaalactie Dahon stuurpen vouwfietsen

recall_dahon_stuurpenStuurpennen in bepaalde vouwfietsen van het merk Dahon kunnen onder bepaalde omstandigheden onveilig zijn.

Het gaat om stuurpennen van het type Radius. Bij intensief gebruik kan een breuk ontstaan in het scharniergedeelte van een bepaalde serie. Het gaat om stuurpennen die in 3 uitvoeringen van april tot en met november 2008 zijn gemonteerd op de volgende typen vouwfietsen:

  • Curve D3
  • Impulse D7
  • Roo D3
  • Mu P8
  • Speed D3, D7 en TR
  • Vitesse D3, D7 en D7HG

Exemplaren van deze fietsen die vanaf november 2008 zijn geleverd zijn met een nieuwe stuurpen uitgevoerd, en zijn herkenbaar aan de letter R aan de binnenzijde van de stuurpen.

Als u één van de bovengenoemde modellen heeft gekocht tussen april en november 2008, dan moet uw stuurpen mogelijk vervangen worden. Om te bepalen of dit inderdaad zo is, kunt u kijken op de speciale pagina van Dahon. U heeft hiervoor het serienummer nodig, dat u kunt vinden aan de onderkant van de bracket/het traphuis van de fiets.

Na het invullen van frame- of serienummer, type fiets en aankoopdatum, krijgt u de melding of de stuurpen vervangen moet worden. Als dit zo is, dan kunt u het formulier uitprinten een meenemen naar de dealer. Deze kan vervolgens een nieuwe stuurpen voor u bestellen. De vervangende stuurpen is kosteloos, inclusief montage.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze terughaalactie, dan kunt u contact opnemen met uw dealer of met importeur Buzaglo, telefonisch via 0294 – 418 127, of per e-mail op recall@dahon.nl.

Bron: Buzaglo, 14 juli 2009