Terughaalactie zitting BabyBjorn stoeltjes

recall_babybjorn_babysitterBabyBjörn roept zitstoeltjes van de typen Babysitter Balance en Babysitter Balance Air terug omdat kleine metaaldeeltjes zijn aangetroffen in de zitting. De zitstoeltjes zijn gemaakt tussen oktober 2007 en april 2009.

BabyBjörn is een terughaalactie gestart voor de afneembare stoffen zitting (afbeelding 1). Consumenten die een betreffend stoeltje hebben kunnen aan de hand van de volgende kenmerken controleren of de zitting teruggestuurd moet worden of niet.

  1. De betreffende modellen hebben een rode veiligheidsblokkering en een voetplaat van kunststof (afbeelding 2);
  2. De productiedatum van de betreffende modellen ligt tussen oktober 2007 en april 2009. Op het etiket (onder het wasetiket) vindt u de productiedatum (afbeelding 3).

Niet getroffen exemplaren zijn te herkennen aan de volgende punten:

  1. Het datumetiket heeft een zwarte markering (afbeelding 4);
  2. De verpakking heeft een groene stip (afbeelding 5). Deze exemplaren zijn sinds 24 juni 2009 gedistribueerd en zijn al door BabyBjörn gecontroleerd.

De terugroeping geldt niet voor BabyBjörn Babysitter 1-2-3, die een geheel zwarte veiligheidsblokkering heeft en een voetplaat van hout.

Als blijkt dat uw exemplaar onder de terughaalactie valt, dan kunt u bellen met BabyBjörn op telefoonnummer 0800 – 02 01 345 (gratis) (voor België is dit nummer 0800 – 499 80). U kunt ook een e-mail sturen naar babybjorn2@salesplus.de. U krijgt dan verdere instructies.

Als u nog vragen heeft over deze terughaalactie, dan kunt u contact opnemen met BabyBjörn via het eerder genoemde telefoonnummer of e-mail adres. U kunt ook kijken op de speciale webpagina’s van BabyBjörn.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), BabyBjörn, 15 juli 2009