Terughaalactie Super de Boer koffiepads

recall_sdb_koffiepads_cvSuper de Boer heeft besloten een partij Koffiepads Cafeïne vrij uit de handel te halen en roept consumenten op om deze niet meer te gebruiken.

Het gaat om koffiepads in zakken van 36 stuks, met een houdbaarheidsdatum van 29-09-2009. De streepjescode van het product is 8 710406 214629.

Super de Boer haalt de koffiepads terug vanwege een productiefout; de koffie is te fijn gemalen. Het apparaat geeft hierdoor halve kopjes, de pads kunnen scheuren of het deksel van het apparaat kan vacuüm zuigen. Het koffiezetapparaat kan hierdoor vastlopen.

Mocht dit laatste gebeuren, dan adviseert Super de Boer u om het apparaat enkele uren met rust te laten, zodat de druk weg kan zakken en de deksel deblokkeert. U kunt dan de pad weer verwijderen.

Gebruik van de koffiepads levert geen gevaar op voor de gezondheid. Gezien de problemen kunt u het product echter terugbrengen naar de winkel en omruilen voor een nieuwe zak, of het aankoopbedrag retour krijgen. Dit geldt ook voor reeds aangebroken verpakkingen.

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze melding, dan kunt u contact opnemen met de consumentenservice van Super de Boer:

Super de Boer Consumentenservice
Antwoordnummer 352
3800VB Amersfoort

U kunt ook bellen naar de servicelijn op nummer 0800 – 78 73 733 (gratis) of kijken op de website www.superdeboer.nl.

Bron: De Telegraaf, 19 november 2008