Veiligheidswaarschuwing Kodak digitale fotolijstjes

recall_kodak_digitale-fotolijstjesKodak waarschuwt eigenaren van Kodak digitale fotolijsten voor een mogelijk probleem met de voedingsadapter. De waarschuwing geldt alleen voor digitale fotolijsten die gemaakt zijn voor gebruik in Europa (met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Ierland), het Midden-Oosten en Afrika.

Kodak heeft een klein aantal meldingen gekregen dat de tweepolige stekker lost komt van de voedingsadapter als het netsnoer uit het stopcontact wordt verwijderd. Hierdoor ontstaat mogelijk een gevaarlijke situatie. Consumenten die menen een ondeugdelijke adapter te hebben worden geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen en de voedingkabel lost te koppelen van het apparaat. U kunt de adapter vervolgens kostenloos door Kodak laten vervangen.

Om een vervangende adapter aan te vragen, kunt u het formulier invullen op de website van Kodak of bellen naar Kodak Customer Service op nummer 020 – 346 9372 (Nederland) of 02 – 713 14 45(België). Ook kunt u een e-mail sturen naar devices@support.kodak.com. Ook kunt u via deze wegen meer informatie krijgen over deze veiligheidswaarschuwing.

Bron: De Telegraaf, 6 december 2007