Veiligheidswaarschuwing Velux balkonvensters

recall_velux_balkonvenstersVelux heeft een waarschuwing afgegeven voor balkonvensters GDL die zijn verkocht van 1 juni 2005 tot en met 16 april 2007.

De reden voor de waarschuwing is dat twee schroeven te kort zijn, waardoor ze zich niet op de juiste wijze in de boer kunnen borgen. De schroeven kunnen los komen en eruit vallen. De balustrade kan dan losraken waardoor het risico bestaat dat er onvoldoende valbescherming is, met mogelijk persoonlijk letsel als uiterlijk gevolg.

De waarschuwing betreft balkonvensters van het type GDL P19, die verkocht zijn in de periode 1 juni 2005 t/m 16 april 2007. Of uw balkonvenster onder deze waarschuwing valt, kunt u opmaken uit de informatie op het typeplaatje. Het typeplaatje vindt u op het uitzettuimelvenster als u het dakvenster opent door de ventilatiegreep te gebruiken. Op het typeplaatje vindt u in de linkerbovenhoek ‘GDL P19’ en daarnaast op de onderste regel het serienummer. De waarschuwing betreft vensters met één van de volgende codes in het serienummer:

  • AR05 t/m AR12
  • AS01 t/m AS12
  • AT01 t/m AT04

Vindt u deze code terug in het serienummer van uw balkonvenster, en heeft Velux nog geen contact met u opgenomen, dan roept Velux u op om zo spoedig mogelijk contact met hen op te nemen. Dit kan telefonisch via nummer 030 – 6 629 629 of per e-mail via info@velux.nl. Velux zal dan kostenloos het defect repareren.

Bron: Velux, 3 december 2007