Allergiewaarschuwing Duyvis notenmix 100% Pure & Natural

recall_duyvis_notenDuyvis waarschuwt mensen met een pinda-allergie dat in zakjes notenmix 100% Pure & Natural sporen van pinda’s voor kunnen komen. De zakjes bevatten onder meer cashewnoten, pistachenoten en amandelen. In de productie-omgeving van deze noten worden ook pinda’s verwerkt, waardoor er (sporen van) pinda’s in het product voor kunnen komen. Het eten van deze zakjes is voor mensen zonder pinda-allergie geen enkel probleem.

In de variant 100% Pure & Natural Cashews Garlic & Rosemary is in een aantal zakjes een paar hele pinda’s aangetroffen. Het product voldoet daardoor niet aan de kwaliteitseisen van Duyvis, en het bedrijf heeft daarom besloten deze variant terug te halen. Het betreft hierbij de verpakking 150 gram die tenminste houdbaar is tot 27-04-08. De houdbaarheidsdatum vindt u op de achterzijde van de verpakking. Consumptie levert voor mensen zonder pinda-allergie geen enkel probleem op.

Indien gewenst, kunt u het product terugsturen naar

Duyvis Consumenten Service
Antwoordnummer 2460
3600VB Maarssen

U krijgt het aankoopbedrag vergoed. Vergeet niet uw naam, adres en bank- of gironummer mee te sturen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Duyvis Consumentenlijn, dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 18:00 op nummer 00800 – 244 244 22 (gratis).

Op alle verpakkingen die geproduceerd zijn vanaf 13 december 2007 staat expliciet vermeld dat er (sporen van) pinda’s in het product voor kunnen komen.

Bron: De Telegraaf, 18 december 2007