Terughaalactie Lenovo notebook-batterij

recall_lenovo_9-cell-batteryComputerfabrikant Lenovo maakt bekend dat het wereldwijd 9-cell notebook batterijen terugroept. Gebleken is dat de batterijen oververhit kunnen raken als ze met kracht op een hoek geraakt worden, zoals bijvoorbeeld na een val. Door de oververhitting ontstaat er brandgevaar.

Het gaat om de batterijen met productnummer 92P1131 welke geleverd is bij de volgende typen notebooks tussen november 2005 en februari 2007:

  • ThinkPad R60 en R60e Series
  • ThinkPad T60 en T60p Series
  • ThinkPad Z60m, Z61e, Z61m en Z61p Series

Om te controleren of uw batterij vervangen moet worden kunt u dit programma downloaden en installeren op de Lenovo notebook. Als u niet de mogelijkheid heeft om het programma te installeren, dan kunt u aan de hand van deze instructies bepalen of uw batterij vervangen moet worden. Indien dat het geval is dient u de instructies te volgen die het programma geeft, of het serienummer in te voeren op eerder genoemde instructiepagina.

Lenovo adviseert u om, voor u een nieuwe batterij ontvangen heeft, en u de ThinkPad op reis wilt meenemen of er een kans bestaat dat de batterij aan grote krachten blootgesteld wordt, de batterij te verwijderen en de notebook alleen te gebruiken in combinatie met de AC-adapter.

Indien u naar aanleiding van deze terughaalactie nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Customer Support Center op 020 – 51 45 770, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u. Deze productwaarschuwing is niet gerelateerd aan de waarschuwing van 28 september 2006.

Bron: U.S. Consumer Product Safety Commission, Lenovo, 1 maart 2007