Terughaalactie worstenbroodjes Perfekt, Markant, Plus & O’Lacy

wrstbrdSuperunie maakt bekend dat het een partij worstenbroodjes uit de handel heeft genomen. Het gaat om worstenbroodjes van de merken Perfekt, Markant, Plus en O’Lacy. De betreffende worstenbroodjes hebben een houdbaarheidsdatum van 06/12/2006 en productiecode L6270. De houdbaarheidsdatum en productiecode staan vermeld op de bovenzijde van de verpakking.

De reden voor deze recall is dat er is geconstateerd dat de worstenbroodjes mogelijk een microbiologische verontreiniging bevatten. Dit heeft tot gevolg dat het product een zure geur en smaak kan hebben en bedorven kan lijken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de verontreiniging ziekteverwekkend is. Het product levert dus geen bijzondere risico’s op voor de gezondheid.

Uit voorzorg roept Superunie consumenten op de worstenbroodjes met de betreffende houdbaarheidsdatum en productiecode niet te eten en weg te gooien. Als u de streepjescode van de verpakking terug stuurt naar Superunie krijgt u het aankoopbedrag vergoed. Het adres is:

Superunie
Antwoordnummer 3500
4140 VH Beesd

Vergeet niet uw naam, adres, postcode, woonplaats en bank- of girorekeningnummer mee te sturen. U krijgt het aankoopbedrag dan zo spoedig mogelijk teruggestort.

Let op: worstenbroodjes van bovengenoemde merken maar met een andere houdbaarheidsdatum en productiecode vallen niet onder deze productwaarschuwing.

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met het gratis informatienummer 0800 – 0095, bereikbaar op werkdagen en zaterdag tot 20.00 uur.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit, 10 november 2006