Terughaalactie Time Sport fietspedalen

Fabrikant Time Sport International heeft acht meldingen ontvangen van het losraken van pedalen van RXS en RXE modellen. Als gevolg hiervan roept het bedrijf alle Time RXS en Time RXE modellen die geproduceerd zijn vóór 21 juni 2006 terug.

Bent u in het bezit van deze pedalen, dan mag u de fiets niet meer gebruiken. U dient de pedalen te demonteren om ze te laten repareren. De reparatie bestaat uit het het aanbrengen van een dusdanige vaste bevestiging van de lagerring van de trapas op de pedaalmantel dat het risico van loslaten volledig uitgesloten is. De gerepareerde pedalen zullen worden voorzien van een zilverkleurige markering in de holte aan de binnenzijde van de pedaalmantel.

U kunt de pedalen terugsturen naar importeur Codagex, met vermelding van uw naam en adresgegevens, zodat de pedalen na reparatie teruggestuurd kunnen worden. U kunt de pedalen sturen aan:

Codagex NV
Time Recall
Zandbergen 10
2480 Dessel
België

Dit adres is zowel voor Belgische als Nederlandse eigenaren van de betreffende pedalen. U kunt de pedalen ook terugbrengen naar de dichtstbijzijnde Time dealer, die er voor zal zorgen dat de pedalen teruggestuurd worden naar de distributeur voor reparatie.

Pedalen die zijn geproduceerd na 21 juni 2006 zijn al beveiligd en vallen dus niet onder deze productwaarschuwing. U kunt deze exemplaren herkennen aan een goudkleurige markering aan de binnenzijde van de pedaalmantel.

Ook vallen alle andere modellen, inclusief de RXS World Champion NIET onder deze productwaarschuwing.

Bron: US Consumer Product Safety Commission (CPSC), Codagex NV, 31 oktober 2006