Veiligheidswaarschuwing Canon personal & business copiers

canon_copier_1 canon_copier_2 canon_copier_3In de Verenigde Staten heeft Canon USA een zestal meldingen gehad van rookontwikkeling en/of brand bij het intensief gebruik van één van haar copiers. De oorzaak hiervan is een mogelijk niet volledig juist aangesloten interne stroomkabel.

Als reactie op deze meldingen heeft Canon besloten om wereldwijd alle betreffende modellen te laten controleren en, indien nodig, te laten repareren.

De productwaarschuwing heeft betrekking op de volgende modellen, welke tussen 1987 en 1998 verkocht zijn:

  • Personal copiers PC6, PC7, PC7RE en PC11
  • Business copiers NP1010, NP1020 en NP6010

Canon zal zelf met alle bij hen bekende klanten contact opnemen voor het onderzoek en eventuele reparatie en zal ook de dealers en de wederverkopers op de hoogte stellen.

Bent u in het bezit van één van de betreffende modellen, dan kunt u ook zelf contact opnemen met Canon. U dient hiervoor de volgende procedure te volgen:

Bent u in het bezit van een PC6, PC7, PC7RE of PC11, dan kunt u contact opnemen met service-organisatie ETB, op nummer 0168 – 850 500 (kies optie 3). ETB zorgt ervoor dat het product bij u wordt opgehaald, geïnspecteerd en indien nodig wordt vervangen. ETB brengt het product vervolgens ook weer bij u terug. Aan deze procedure zijn voor u geen kosten verbonden.

Bent u in het bezit van een NP1010, NP1020 of een NP1060, dan kunt u contact opnemen met Canon via telefoonnummer 023 – 56 81 666. Er zal dan een afspraak met u gemaakt worden zodat een monteur geheel kostenloos bij u langskomt, het product inspecteert en indien nodig bepaalde onderdelen vervangt.

Mocht u nog verdere vragen hebben naar aanleiding van deze productwaarschuwing, dan kunt u contact opnemen met Canon, op het hierboven vermelde telefoonnummer.

Bron: U.S. Consumer Product Safety Commission, Canon Nederland, 18 september 2006