Terughaalactie Nikon batterijen voor D-SLR camera’s

enel3UPDATE: Nikon heeft de serie batterijen waarvoor deze recall geldt uitgebreidt met productienummers 51AA, 51AB, 51AC, 51AD, 51AE, 51AF, 51AG, 51AH, 53AA, 53AB, 54AE, 54AF en 54AH. Het volledige overzicht vindt u in de tabel hiernaast.

Door een fout in de productie van de Nikon batterij, type EN-EL3 die gemaakt zijn tussen mei 2004 en september 2004 kunnen deze batterijen oververhit raken bij het opladen.

Dit type batterij is geleverd bij de digitale spiegelreflexcamera’s (D-SLR) D100, D70 en D50 en is ook als losse accessoire verkocht en kan ook gebruikt worden in model D70s.

Heeft u één van deze camera’s in uw bezit, dan heeft u waarschijnlijk ook één of meer EN-EL3 batterijen in uw bezit. Staat op deze batterijen één van de serienummers uit de tabel hiernaast, dan is deze in de bewuste periode geproduceerd.
U wordt dan ook verzocht deze batterij niet meer te gebruiken, maar terug te sturen naar Nikon.enel3serials

Om uw batterij te laten vervangen, kunt u dit opgeven via uw account in het Nikon Support Center. Heeft u nog geen account dan kunt u deze hier aanmaken. Na registratie op deze website krijgt u hierna een voorgefrankeerd postpakket toegestuurd waar u de betreffende batterij in terug kunt sturen. Na ontvangst wordt uw batterij gecontroleerd en krijgt u een vervangende EN-EL3a of EN-EL3e batterij toegestuurd op het tijdens de registratie opgegeven adres. Gewoonlijk duurt dit 5 tot 10 dagen; bij een grote vraag kan dit echter langer duren.

Deze terugname geldt niet voor andere modellen batterijen of batterijen met een ander serienummer. Nikon verzoekt u de batterij niet terug te sturen naar het hoofdkantoor van Nikon in Nederland of de leverancier van de camera. De batterijen worden op een centraal punt in Europa verzamelt en verzonden.

Heeft u nog vragen over deze recall, dan wordt u verzocht contact op te nemen met Nikon, 020 – 654 52 56. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur. Ook kunt u kijken op de website van Nikon.

Bron: Webwereld.nl, Nikon