Terughaalactie Maxi-Cosi EasyFix

easyfixDorel Nederland heeft vrijwillig besloten om het onderzetstuk Maxi-Cosi Easyfix terug te roepen in verband met een mogelijk kwaliteitsprobleem.

Gebleken is dat de constructie van één van de verbindingen in het mechanisme niet voldoet aan de door Dorel Nederland gestelde kwaliteitseisen. Hoewel er op korte termijn geen veiligheidsrisico bestaat, zou er zich op lange termijn en bij intensief gebruik een probleem voor kunnen doen. Deze terughaalactie is dan ook preventief en bedoeld om elk risico uit te sluiten.

Als u een Maxi-Cosi Easyfix heeft, dan kunt u deze bij het aankooppunt omruilen voor een nieuw exemplaar. De Maxi-Cosi is verkrijgbaar sinds november 2005 en herkenbaar aan de zilverkleurige productnaam ‘EasyFix’aan de zijkant van het product.

Deze preventieve terughaalactie betreft alleen de Maxi-Cosi Easyfix, en dus NIET het CabrioFix autozitje zelf, het PrioriFix autozitje of het EasyBase onderzetstuk.

Als u naar aanleiding van deze terughaalactie nog vragen heeft, dan kunt u bellen met de informatielijn op 0492 – 578 101.

Bron: De Telegraaf, 9 februari 2006