Terughaalactie keukenmixers Philips

cucina_essenceOp 15 februari heeft Philips de eerste melding van 6 januari bijgewerkt en uitgebreid met types van de Philips Essence Mixer en meerdere productiecodes voor de Cucina mixer. Deze bijgewerkte informatie is verwerkt in onderstaande melding.

Er kan in een enkel geval een veiligheidsprobleem ontstaan bij de Philips Cucina Mixer met onderstaande typenummers, uitsluitend de modellen met productiecode tussen 04280 en 05490:

  • HR 1560
  • HR 1561
  • HR 1565

Tevens kan dit probleem optreden bij de Philips Essence Mixer met de volgende typenummers met de productiecode tussen 04430 en 06040:

  • HR 1570
  • HR 1571

Het typenummer en de productiecode vindt u op de onderkant van de mixer, zoals aangegeven in de afbeelding hiernaast.

Er kan een incident ontstaan wanneer gebruikers zich niet houden aan de instructies zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. In de gebruiksaanwijzing staat beschreven dat men de stekker uit het stopcontact moet halen voor het plaatsen, verwisselen of verwijderen van de kloppers of kneedhaken.

Als deze instructies niet gevolgd worden, kan het apparaat per ongeluk worden ingeschakeld (zelfs wanneer de snelheidsknop op ‘0’ staat) als de gebruiker onbedoeld op de turboknop drukt. Als dit gebeurt terwijl de consument de kloppers of kneedhaken aan het plaatsen, verwisselen of verwijderen is, kan dit leiden tot (lichte) verwondingen aan de hand.

Philips hecht groot belang aan de veiligheid van consumenten en neemt zijn verantwoordelijkheid als fabrikant erg serieus. Daarom heeft Philips het ontwerp van dit product aangepast om ervoor te zorgen dat deze situatie zich niet meer voor kan doen, ook als de gebruiker de instructies negeert.

Om iedere mogelijke ongerustheid bij het publiek weg te nemen, nodigt Philips klanten die een product met bovengenoemde productiecode hebben, uit om dit product te retourneren. U kunt het apparaat sturen naar:

Philips D.A.P. Nederland
o.v.v. Philips mixers
Antwoordnummer 13500
5600 WE Eindhoven

Philips zal uw mixer dan vervangen door een nieuwe; vergeet dus niet uw naam en adresgegevens mee te sturen.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.philips.nl/support. Ook kunt u bellen met het Philips Customer Care Centre op nummer 0800 – 0203600 (gratis).

Bron: Philips Nederland
Update: De Telegraaf, 15 februari 2006