Terughaalactie Targus inverter

targus_inverterTargus heeft een veiligheidswaarschuwing uit laten gaan voor de door hen geleverde 150 Watt Car/Aeroplane Dual Outlet Inverter. Deze door CyberPower Systems, Inc. gemaakte inverters blijken een aantal veiligheidstests niet te doorstaan. Als gevolg hiervan kunnen deze inverters een electrische schok opleveren die niet alleen elektrische apparatuur kunnen beschadigen, maar ook tot letsel kunnen leiden bij de gebruiker

De veiligheidswaarschuwing heeft betrekking op de volgende modellen. Het type verschilt per land of regio, dit staat achter de typeaanduiding aangegeven:

  • Model APV07EU en APV07UK (verkocht in Europa)
  • Model APV0601US, APV07US, AVP08US en BUS0008(verkocht in de VS)
  • Model APV07CA en APV08CA (verkocht in Canada)

Het modelnummer vind u op de achterkant van de unit of op de verpakking van het product.

Heeft u één van deze modellen in bezit, dan dient u het gebruik onmiddelijk te staken en het apparaat terug te sturen naar Targus. U krijgt het aankoopbedrag dan vergoed. De details voor het terugzenden van de Inverter vind u in dit bericht.

Mocht u naar aanleiding van deze veiligheidswaarschuwing nog vragen hebben, dan kunt telefonisch contact opnemen met Targus op nummer 020 – 201 38 15 of via de website www.targus.com.

Bron: Voedsel en Warenautoriteit, 8 augustus 2005