Terughaalactie Pregestimil zuigelingenvoeding

Mead Johnson, de fabrikant van Pregestimil zuigelingenvoeding, heeft besloten om – wereldwijd – alle verpakkingen Pregestimil van de markt te halen.

Het bedrijf heeft hiertoe besloten nadat in Frankrijk twee zuigelingen overleden zijn aan besmetting met de zeldzame bacterie Enterobacter Sakazakii. Pregestimil zou hier de mogelijke bron van besmetting zijn.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft naar aanleiding van de besmetting in Frankrijk onderzoek gedaan bij de fabrikant en naar Pregestimil. In de monsters is echter geen besmetting met de bacterie Enterobacter Sakazakii aangetroffen. Mead Johnson heeft alsnog uit voorzorg besloten het product van de markt te halen.

Het product is in Nederland alleen bij de apotheek (via de arts) verkrijgbaar. Ook wordt het product in ziekenhuizen gebruikt. Inmiddels zijn de artsen en apotheken op de hoogte gebracht van de terughaalactie.

Gebruikt u Pregestimil, dan kunt u voor meer informatie het beste contact opnemen met de behandelend arts. Deze zal u dan informeren welk vervangend product u, indien nodig, kunt gebruiken.

Bron: Mead Johnson, VWA