Terugroepactie Tovano Luxe Salade Mix Nettorama

Supermarktketen Nettorama is een terugroepactie gestart van de Luxe Salade Mix van het merk Tovano. In de mix is een te hoog gehalte Aflatoxine gevonden. Deze natuurlijk schimmelgifstof is schadelijk voor de gezondheid.

Melding terugroepactie Tovano Luxe Salade Mix NettoramaDe terugroepactie van Nettorama is van kracht voor de Tovano Luxe Salade Mix met EAN code 8712738024310 en THT-datum 18-12-2024.

In de salade mix is een te hoog gehalte Aflatoxine gevonden. Aflatoxine is een natuurlijke gifstof die wordt aangemaakt door schimmels die voor kunnen komen op onder andere noten en granen. Deze gifstof is voor mensen echter kankerverwekkend en het is daarom belangrijk dat er niet te veel in producten mag zitten omdat het dan schadelijk is voor de gezondheid.

De limiet van hoeveel aflatoxine er in dit product mag zitten is echter overschreden en het product moet daarom worden teruggeroepen.

Als u deze Tovano Luxe Salade Mix heeft gekocht, en de verpakking heeft de genoemde houdbaarheidsdatum, eet het product dan niet. Breng het terug naar de winkel en u krijgt het aankoopbedrag dan terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie adviseren wij u contact op te nemen met de klantenservice van Nettorama via het contactformulier van de supermarktketen.

Bron: Nettorama, 8 mei 2024