Terugroepactie diverse Badmintonsets

Leverancier A.I.&E. roept een aantal badmintonsets van het merk Ch@t terug. In de verpakking/draagtas is te veel cadmium gevonden. Cadmium is schadelijk voor de gezondheid.

Melding terugroepactie diverse BadmintonsetsDe terugroepactie van A.I.&E. is van kracht voor de badmintonsets met barcode 8711252 79756 4 met batchcode 2086099. Het artikel is verkocht vanaf maart 2022 en is verkocht bij de volgende verkooppunten:

  • Resort Land & Zee VoF te Noorwelle
  • MFstore & MFToys te Hattem
  • Karwei – Intergamma.

In de verpakking/draagtas is te veel cadmium gevonden. Cadmium is schadelijk voor de gezondheid en daarom gelden er limieten aan de hoeveelheid cadmium die in een product mogen zitten. Die limiet is bij de verpakking/draagtas overschreden. De draagtassen zijn daardoor schadelijk voor de gezondheid, en het product voldoet dus niet aan de wet- en regelgeving.

Als u dezee badmintonsets heeft met de genoemde barcode en batchcode, gebruik het artikel dan niet meer. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het product heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de leverancier via telefoonnummer 040 – 250 11 11.

Bron: EDCO / A.I.&E., 19 april 2024
NVWA, 23 april 2024 (merknaam en verkooppunten toegevoegd; wijzigingen weergegeven in rood)