Terugroepactie Lidl Solevita Smoothie Red Genius

Supermarktketen Lidl roept consumenten op om twee partijen Solevita Smoothie Red Genius niet te drinken, maar terug te brengen naar de winkel. Lidl is de terugroepactie gestart omdat er in het product patuline  zit. Patuline is een schimmelgifstof die voor kan komen in appel- en appelproducten.

Melding terugroepactie Lidl Solevita Smoothie Red GeniusDe terugroepactie van Lidl geldt voor de Solevita Smoothie Red Genius (banaan, druif, appel, veenbes, sinaasappel, granaatappel, açai & appelbes) in flesje 250ml . De verpakking heeft streepjescode 20725259. Er is een te hoog gehalte patuline gevonden in de flesjes met THT 12-03-2024 en 13-03-2024.

Patuline is een natuurlijke schimmelgifstof die kan voorkomen in appels en in producten die van appels worden gemaakt. Bij grotere hoeveelheden is patuline schadelijk voor de gezondheid, en daarom gelden er regels over hoeveel patuline er in een product mag zitten. Deze batches voldoen niet aan de wettelijke eisen, omdat er te veel patuline in zit.

Heeft u deze Solevita Smoothie Red Genius met de genoemde houdbaarheidsdatums? Drink deze smoothie dan niet. Breng het product terug naar een filiaal van Lidl. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van Lidl kunt u contact opnemen met de klantenservice van de supermarktketen via www.lidl.nl/contact.

Bron: Lidl, 8 maart 2024