Terugroepactie Britax Römer Baby-Safe autostoeltjes

Fabrikant Britax Römer is gestart met een terugroepactie van de Baby-Safe 5Z en Baby-Safe 5Z2 baby-autostoeltjes. Er is een veiligheidsrisico bij het dragen van de stoeltjes, met daardoor risico op letsel.

Melding terugroepactie Britax Römer Baby-Safe autostoeltjesDe terugroepactie geldt voor de Baby-Safe 5Z en Baby-Safe 5Z2 baby-autostoeltjes die zijn geproduceerd vóór 21 oktober 2023.

Er is risico dat er een spleet zit tussen de duwstang en het zitje. Dat heeft geen invloed op de veiligheid tijdens het gebruik in de auto, maar kan wel een risico vormen als het stoeltje gedragen wordt. De duwstang kan dan losraken, met onverwachte beweging waardoor in ongelukkige omstandigheden het kind kneuzingen of schrammen kan oplopen.

Als u deze Baby-Safe 5Z of Baby-Safe 5Z2 hebt, gebruik deze dan niet meer. Via de website baby-safe-check.com kunt u controleren of uw Baby-Safe stoeltje onder deze terugroepactie valt. Als dat zo is, dan wordt deze gratis vervangen door een nieuwe veilige versie, de Baby-Safe Pro of een gelijkwaardig product.

Britax Römer wijst er op dat andere modellen niet onder deze terugroepactie vallen.

Bron: Britax Römer, 20 maart 2024