Terugroepactie Alpina Nylon Spatel met gleuven

Leverancier A.I.&E. is een terugroepactie gestart voor de Alpina Nylon spatel met gleuven. Het product voldoet niet aan eisen voor veilige voedselbereiding. Er komen te veel stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Melding terugroepactie Alpina Nylon Spatel met gleuvenDe terugroepactie geldt voor de nylon spatel van het merk Alpina, met barcode 8711252 14876 2 en batchnummers 2088796. Deze spatels zijn verkocht vanaf juli 2022.

Uit onderzoek is gebleken dat uit deze spatels te veel primaire aromatische amines vrijkomen. Deze primaire aromatische amines zijn kankerverwerkkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen.

Bij het gebruik van deze spatels kunnen er schadelijk stoffen in het eten komen. Op lange termijn kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid.

Als u deze spatel(s) heeft, gebruik deze dan niet meer. U kunt het artikel terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met A.I.&E. \ EDCO via telefoonnummer 040 – 250 11 11.

Bron: A.I.&E. \ EDCO, 10 januari 2024