Belangrijke veiligheidswaarschuwing VELUX elektrisch daklicht

Fabrikant Velux waarschuwt dat mensen met een VELUX daklicht CVU variant een elektrische schok kunnen krijgen.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing VELUX elektrisch daklichtDe waarschuwing geldt voor de VELUX elektrische daklichten op netstroom. Onder bepaalde omstandigheden kan er door condensatie een hoge luchtvochtigheid ontstaan. Het is dan mogelijk dat metalen onderdelen van het daklicht (waaronder de ketting, reset-knop en regensensor) stroom gaan geleiden. Als u deze onderdelen dan aanraakt, dan kunt u een elektrische schok krijgen.

Deze waarschuwing geldt voor de VELUX dakramen op netstroom die in juli 2021 op de markt zijn gebracht en betreft alle venstergroottes. U herkent deze daklichten aan de code van het daklicht. Als de tweede reeks cijfers met 02 begint (bijvoorbeeld CVU 100100 0220QDA), dan kan dit ook bij uw dakraam gebeuren.

VELUX laat weten dat het wèl veilig is om het daklicht te gebruiken met de afstandsbediening of de wandschakelaar, maar raak het dakraam zelf dus niet aan.

Neem contact op met VELUX zodat een servicemonteur uw daklicht kan inspecteren om er zeker van te zijn dat deze veilig is. Deze inspectie is kostenloos.

U kunt een afspraak maken voor een servicemonteur via telefoonnummer 030 – 662 96 20 of via support@velux.nl. Ook voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing raden wij u aan om op deze manier contact op te nemen met VELUX.

VELUX wijst er op dat deze waarschuwing NIET geldt voor dakramen op zonne-energie of oudere VELUX daklichten.

Bron: VELUX, 9 mei 2023