Terugroepactie Antargaz propaangasflessen

Leverancier Antargaz roept een aantal propaangasflessen terug. Bepaalde gasflessen kunnen een lek bevatten. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Melding terugroepactie Antargaz propaangasflessenDe terugroepactie geldt voor de propaangasflessen van 26,2 liter met een inhoud van 10,5kg propaan die geproduceerd zijn in juli 2022 door AMTROL-ALFA. Deze gasflessen zijn in augustus 2022 geïntroduceerd en zijn herkenbaar aan een witte ring onder de fleskraag. De maat, producent en productiedatum vindt u op het handvat van de fles.

In de verbinding van de fles met de fleskraan kan een lek zitten. Dit lek kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Als u deze gasfles heeft, controleer dan of er op dit moment sprake is van een lek. Smeer daarvoor de koppeling in met zeepwater. Doe dit niet in de buurt van open vuur en rook er ook niet bij. Als er bellen ontstaan, dan is er sprake van een lek. Zet de fles dan direct op een goed geventileerde plek, uit de buurt van putten en kelders – en buiten bereik van onbevoegden en kinderen.

Neem daarna contact op met Antargaz via telefoonnummer 024 – 354 05 64 of via de website antargaz.nl. Lees ook de informatie van Antargaz bij Aanvullende veiligheidsadviezen op het label of de pagina ‘Ruik je gas?‘ van Antargaz.

Is er geen lek? Breng de fles dan zo snel mogelijk terug naar uw verkooppunt, ook als deze nog niet leeg is. U kunt de fles kostenloos omruilen voor een andere 10,5kg propaanfles. U kunt ook uw waarborgkaart meenemen en het aankoopbedrag en de waarborg voor de fles terugvragen.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met Antargaz via telefoonnummer 024 – 354 05 64.

Bron: Antargaz, 23 september 2022