Allergenenwaarschuwing Lay’s Ovenbaked Roasted Paprika Chips

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit meldt dat PepsiCo Nederland een allergenenwaarschuwing heeft uitgegeven voor verpakkingen Lay’s Ovenbaked Roasted Paprika Chips. Door een verpakkingsfout kan er andere chips in de zak zitten waar de allergeen SOJA in is verwerkt. Deze allergeen staat niet op de verpakking vermeld.

Melding allergenenwaarschuwing Lay's Ovenbaked Roasted Paprika ChipsDe allergenenwaarschuwing van PepsiCo betreft de Lay’s Ovenbaked Roasted Paprika Chips in verpakking 150 gram met barcode 8710398160881 en houdbaarheidsdatum 01/01/2022.

In deze zakken zit mogelijk Lay’s Grills Snacks. Deze snacks bevatten SOJA, een allergeen die niet in de chips zit en dus ook niet op de verpakking vermeld wordt.

Consumenten met een allergie voor SOJA worden dringend aangeraden de inhoud van de betreffende zakken niet te eten.

Heeft u één of meerdere zakken van deze chips met verkeerde inhoud en kunt u deze niet eten vanwege een SOJA-allergie? Neem dan contact op met de Consumentenservice van PepsiCo via telefoonnummer 0800 – 73 77 426. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 09.00u tot 12.00u. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website van Lay’s.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 16 oktober 2021