Terugroepactie Epigenar Support Glutathion HPU formule

Het bedrijf Epigenar Support is een terugroepactie gestart voor tabletten Glutathion HPU formule. In deze tabletten kunnen meer resten Ethyleenoxide zitten dan wettelijk is toegestaan.

Advertentie terugroepactie Epigenar Support Glutathion HPU formuleDe terugroepactie geldt voor de Epigenar Support Glutathion HPU formule tabletten in verpakking 90 caps met EAN code 8713286018097 en voor de potten met chargenummer GEL-2693 en NSL-2693. De potten hebben houdbaarheidsdatum 30-11-2023.

In de tabletten zitten meer resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide dan wettelijk is toegestaan. Het gebruik van Ethyleenoxide is verboden in de EU omdat het middel als kankerverwekkend geldt.

Het eten van producten met ethyleenoxide vormt geen acuut gevaar voor de gezondheid, maar langdurig producten met ethyleenoxide eten kan wel schadelijk zijn.

Heeft u deze tabletten Epigenar Support Glutathion Formule tabletten gekocht en heeft de verpakking de vermelde houdbaarheidsdatum? Gebruik deze tabletten dan niet meer. Neem contact op met de winkel waar u het product heeft gekocht om het product terug te sturen of terug te brengen.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Roode Roos, 10 augustus 2021