Terugroepactie Ayurveda Care Brahmi tabletten

Het bedrijf Ayurveda Company is een terugroepactie gestart van Ayurveda Care Brahmi tabletten. In de tabletten is een te hoog gehalte kankerverwekkend Ethyleenoxide aanwezig.

Advertentie terugroepactie Ayurveda Care Brahmi tabletten (v2)De terugroepactie geldt voor de Ayurveda Care Brahmi tabletten 500mg in verpakking 120 tabletten. Het product heeft streepjescode 8716458000678 en de verpakkingen die teruggeroepen worden hebben THT datum 23-10-2024 en batchcode 20K23A of 21F30A.

Het product is bij diverse winkels verkocht, waaronder De Online DrogistSuperfoodstore en Vitamin Store, en mogelijk ook bij andere (online) winkels.

In deze tabletten zit te veel resten van het kankerverwekkende Ethyleenoxide. Dat gewasbeschermingsmiddel is in Europa verboden.

Hoewel er geen direct risico voor de gezondheid is, kan het langdurig gebruiken van producten met ethyleenoxide wel schadelijk zijn.

Heeft u de Brahmi tabletten van Ayurveda Care in huis? Gebruik deze dan niet meer. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Heeft u Brahmi tabletten van een ander merk? Mogelijk worden deze ook teruggeroepen. Een overzicht van terugroepacties van producten met ethyleenoxide, waaronder een aantal merken Brahmi tabletten vindt u op deze pagina.

Bron: De Online Drogist,  11 augustus 2021
Update: 11 augustus 2021, winkels toegevoegd, herkomst terugroepactie aangepast, afbeelding gewijzigd