Terugroepactie Acecook Good Bean Vermicelli

Importeur Asia Express Food roept het product Acecook Good Bean Vermicelli Sparerib-smaak terug. In het product is een te hoog gehalte aan resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig.

Melding terugroepactie Acecook Good Bean VermicelliDe terugroepactie betreft de Acecook Good Bean Vermicelli Sparerib-smaak in verpakking 56 gram, AEF artikelnummer 7621-2 en de houdbaarheidsdatum 10-11-2022.

Omdat in dit product een te hoog gehalte aan resten Ethyleenoxide bevat wordt dit product teruggeroepen bij de afnemers van Asia Express Food, en geldt er ook voor de consumenten een terugroepactie.

Producten met resten ethyleenoxide zijn niet direct gevaarlijk voor de gezondheid, maar het regelmatig consumeren van producten met te veel resten ethyleenoxide kan wel gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omdat het als kankerverwekkend geldt. De stof ethyleenoxide is in de EU dan ook verboden voor gebruik als gewasbeschermingsmiddel.

Heeft u de Acecook Good Bean Vermicelli Sparerib gekocht met de genoemde houdbaarheidsdatum? Eet het product dan niet meer. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van de Good Bean Vermicelli van het merk Acecook? Neem dan contact op met de importeur via het e-mail adres service@asiaexpressfood.nl of bel naar 058 – 332 90 82. Dit nummer is bereikbaar van 08.00u tot 17.00u.

Er zijn in 2020 en in 2021 een groot aantal terugroepacties van producten omdat er te veel resten ethyleenoxide in zitten. Alle meldingen die op Productwaarschuwing.nl geplaatst zijn, inclusief eventuele updates, vindt u op deze pagina op onze site.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 23 augustus 2021