Terugroepactie Holland & Barrett Johannesbroodpitmeel

Gezondheidsketen Holland & Barrett roept verpakkingen Good Stuff Johannesbroodpitmeel van leverancier Dafco terug. In het product zijn te veel resten aangetroffen van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Advertentie Holland & Barrett JohannesbroodpitmeelDe terugroepactie geldt voor de verpakkingen Good Stuff Johannesbroodpitmeel (artikelnummer 38127) van 150 gram met batchnummer 202190055 met THT-datum 15-02-2022.

Deze verpakkingen zijn in de winkels èn in de webshop van Holland & Barrett verkocht.

Bij onderzoek is gebleken dat in het johannesbroodpitmeel te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zitten. Dit gewasbeschermingsmiddel is in Europa verboden, omdat het kankerverwekkend is.

Hoewel er geen acuut gevaar voor de gezondheid is, kan het langdurig eten van producten die verontreinigd zijn met ethyleenoxide wel schadelijk zijn voor de gezondheid. Het product wordt om die reden teruggeroepen.

Heeft u deze verpakkingen Good Stuff Johannesbroodpitmeel gekocht? Gebruik het product dan niet meer, maar breng het terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug, ook als de verpakking al geopend is.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Good Stuff Johannesbroodpitmeel door Holland & Barrett? Neem dan contact op met de klantenservice van het bedrijf via het contactformulier op de website van het bedrijf.

Bron: Holland & Barrett, 26 juli 2021