Terugroepactie Bausch + Lomb producten

Fabrikant Bausch + Lomb is een terugroepactie gestart voor een groot aantal partijen contactlensvloeistoffenoogspoeling en oogbevochtigers.  Door een productiefout is een bacteriële besmetting bij deze producten niet uit te sluiten.

Advertentie terugroepactie Bausch + Lomb productenDe terugroepactie betreft verpakkingen van de volgende producten:

  • Biotrue® contactlensvloeistof
  • ReNu® MPS Multipurpose vloeistof voor gevoelige ogen
  • ReNu® MultiPlus contactlensvloeistof
  • Boston® cleaner vloeistof
  • Boston® oogbevochtiger
  • Boston® Simplus Multi-Action contactlensvloeistof
  • Sensitive Eyes® oogbevochtiger vloeistof

Voor de producten geldt dat deze een vervaldatum hebben tussen mei 2021 en februari 2024.

Bij productie van deze producten wordt gebruik gemaakt van gesteriliseerde verpakkingen. De leverancier heeft aangegeven dat er een fout is opgetreden bij de sterilisatie van deze verpakkingen.

Hoewel het risico op infectie met de producten niet hoog is, is toch besloten om deze producten terug te roepen.

Als u één van de genoemde producten heeft, dan kunt u het lotnummer van het product controleren op de website blrecall.expertinquiry.com.

Is uw product inderdaad bij deze terugroepactie betrokken, gebruik deze dan niet meer en volg de verdere instructies op de website van Sedgwick, het bedrijf dat deze terugroepactie voor Bausch + Lomb uitvoert.

U kunt het product weggooien als u alle instructies op de website hebt gevolgd.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Bausch + Lomb producten? Neem dan contact op met Sedgwick, via het mailadres BLRecall@sedgwick.com. U kunt ook kijken op blrecall.expertinquiry.com of bellen naar 0800 – 0249 511 (gratis). Dit nummer is bereikbaar tussen 09.00u en 18.00u.

Consumenten die bijwerkingen hebben gekregen bij het gebruik van deze producten moeten contact opnemen met hun zorgverlener voor verdere zorg en instructie.

Bron: Bausch + Lomb, 2 juni 2021