Terugroepactie Fairtrade Original Mexicaanse kruidenpasta’s

Leverancier Fairtrade Original is een terugroepactie gestart voor een aantal Mexicaanse kruidenpasta’s. In de producten zijn teveel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aangetroffen. Dit gewasbeschermingsmiddel geldt als kankerverwekkend.

Advertentie terugroepactie Fairtrade Original Mexicaanse kruidenpasta'sDe terugroepactie geldt voor de volgende drie kruidenpasta’s:

  • Stoofpotje Barbacoa met streepjescode 8711741358047 en THT-datum 12-2021
  • Picadillo met streepjescode 8711741357965 en THT-datum 11-2021
  • Tortilla Soep met streepjescode 8711741358061 en THT-datum 11-2021

In deze kruidenpasta’s is een te hoog gehalte aan resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aangetroffen. Het gebruik van deze stof is in Europa verboden, omdat deze kankerverwekkend is.

Hoewel er geen onmiddellijke gezondheidsrisico’s zijn, kan langdurige inname van ethyleenoxide schadelijk zijn. De Mexicaanse Kruidenmixen van Fairtrade Original worden daarom teruggeroepen.

Als u één of meer verpakkingen van deze kruidenmixen, met de genoemde houdbaarheidsdata heeft, gebruik deze dan niet meer. U kunt het aankoopbedrag van de kruidenmix(en) terugkrijgen via Fairtrade Original.

Om het aankoopbedrag terug te krijgen moet u een foto maken van de achterkant van de verpakking. Op de foto moet de houdbaarheidsdatum goed zichtbaar zijn; dat gaat het gemakkelijkst door de onderzijde uit te vouwen en plat te leggen.

Stuur de foto, samen met uw naam, adres, IBAN bankrekeningnummer èn de tenaamstelling van de rekening naar refund@fairtradeoriginal.nl. Het aankoopbedrag wordt dan naar de bankrekening overgemaakt.

Wilt of kunt u geen e-mail sturen? Stuur de kartonnen verpakking, samen met de eerder genoemde gegevens dan per post naar

Fairtrade Original
Antwoordnummer 2019
4100 VB Culemborg

Een postzegel is niet nodig.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van Mexicaanse kruidenpasta’s door Fairtrade Original? Neem dan contact op met de klantenservice van het bedrijf. Dat kan via telefoonnummer 0345 – 54 51 00 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00u en 17.00u) of per e-mail via info@fairtradeoriginal.nl.

Bron: Fairtrade Original, 26 maart 2021