Terugroepactie Sea to Summit pannen

Leverancier Sea to Summit is een terugroepactie gestart voor de Alpha Pot en Sigma Pot. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan bij het gebruik van de pannen, met risico op brandwonden.

Advertentie terugroepactie Sea to Summit pannenDe terugroepactie geldt voor de Sea to Summit Alpha Pot en de Sea to Summit Sigma Pot die zijn verkocht vanaf december 2018.

Bij gebruik kan de zwarte nylon grendel loskomen wanneer er naar rechts wordt geschonken. Deze grendel houdt het handvat op de plaats, maar als de grendel los raakt dan is er risico op brandwonden door hete vloeistof.

De terugroepactie geldt alleen voor de pannen met  een zwarte nylon grendel en zonder een schroefje. Heeft u een pan met een volledig metalen grendel, of heeft uw pan een schroefje, dan valt deze niet onder de terugroepactie. U kunt de pannen dan gewoon blijven gebruiken.

Als uw pan een nylon grendel zonder schroefje heeft, neem dan contact op met Sea to Summit. Dit kan via het contactformulier op de website seatosummit.com/productsafety-dutch of door een e-mail te sturen naar productsafety@seatosummit.be.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van Sea to Summit? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met het bedrijf via het eerder genoemde e-mailadres.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Sea to Summit, 12 januari 2021