Terugroepactie Monini Sesamolie

Fabrikant Monini S.p.A. roept een aantal flessen sesamolie terug. In de olie is sesam verwerkt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Deze stof geldt als kankerverwekkend.
Advertentie terugroepactie Monini SesamolieIn een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Monini roept de sesamolie in fles 250ml terug met onderstaande houdbaarheidsdata en batchcodes:

  • 28.02.21 – L28NH 46
  • 24.05.21 – L24BK 47
  • 13.06.21 – L13CK 48
  • 09.07.21 – L09DK 49
  • 20.07.21 – L20DK 49

Deze flessen sesamolie zijn verkocht bij PLUS, Boon Supermarkten, Hoogvliet en SPAR.

Heeft u sesamolie van Monini gekocht en heeft deze bovenstaande THT-datum en batchcode? Gebruik deze olie dan niet meer. U kunt de fles met olie weggooien. Om een vergoeding van het aankoopbedrag te ontvangen kunt u een foto van het product sturen naar info@monini.com. Wij raden u aan om een foto te maken waar duidelijk de THT-datum en batchcode te zien zijn.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van sesamolie door Monini? Neem dan contact op met het bedrijf via het e-mail adres info@monini.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 21 december 2020