Terugroepactie Jos Poell Flatbread Vijgen & Zaden

Fabrikant Jos Poell roept het product Flatbread Vijgen & Zaden terug. In het product is sesam verwerkt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Deze stof geldt als kankerverwekkend.

Advertentie terugroepactie Jos Poell Flatbread Vijgen & ZadenIn een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Fabrikant Jos Poell roept vanwege dit probleem het volgende product terug:

  • Jos Poell Flatbread Vijgen & Zaden met EAN code 8710759009262, de houdbaarheidsdatum (THT) 31-07-2021 en lotcode C0286

Als u dit product gekocht heeft met deze lotcode, dan wordt u aangeraden het product niet te eten.

U kunt het product terugbrengen naar de winkel of een melding doen bij Jos Poell, zodat het aankoopbedrag kan worden vergoed. U kunt in dat geval dit contactformulier gebruiken.

Jos Poell wijst er op dat andere producten van Jos Poell, en Flatbread Vijgen & Zaden met een andere houdbaarheidsdatum en lotcode wel gewoon gegeten kunnen worden.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van Flatbread Vijgen & Zaden door Jos Poell? Wij raden u aan contact op te nemen met de fabrikant via het eerder genoemde contactformulier.

Bron: Jos Poell, 8 december 2020