Veiligheidswaarschuwing Cannondale Canvas Neo 1 en 2

Fabrikant Cannondale heeft een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor de Cannondale Canvas Neo elektrische fiets. Door een probleem met het voorspatbord is er risico op letsel bij het gebruik van de fiets.

Advertentie veiligheidswaarschuwing Cannondale Canvas Neo 1 en 2De waarschuwing geldt voor de Cannondale Canvas Neo 1 en Neo 2 elektrische fietsen die zijn verkocht van 1 juni 2019 tot oktober 2020.

Door een probleem met het bevestigingssysteem van het voorspatbord kan dit spatbord loskomen. Als dit tijdens het rijden gebeurd kan het voorwiel plotseling blokkeren. De berijder van de fiets kan dan vallen en letsel oplopen.

Cannondale werkte tijdens publicatie van dit artikel (november 2020) nog aan een oplossing voor dit probleem. Vanaf januari 2021 is er een nieuwe bevestigingsset beschikbaar. Om de fiets veilig te kunnen gebruiken moet u het voorspatbord verwijderen. Dat kan volgens deze instructies op de website van Cannondale. Bewaar het spatbord en de spatbordstangen wel voor latere hermontage.

U kunt vervolgens uw fiets registreren op cannondale.com zodat Cannondale contact met u op kan nemen voor hermontage van het voorspatbord, zodra de verbeterde montage beschikbaar is. Deze hermontage zal kostenloos worden uitgevoerd door de vakmensen van Cannondale.

Cannondale wijst er op dat u de fiets NIET meer mag gebruiker zonder eerst het voorspatbord te verwijderen.

Bron: Cannondale, 2 november 2020
Update 13 januari 2021 (nieuwe bevestigingsset beschikbaar)