Terugroepactie It’s Amazing Tahin

Leverancier Naproz BV is een terugroepactie gestart voor een partij van het product It’s Amazing Tahin. In de tahin is sesam verwerkt met te veel resten kankerverwekkend ethyleenoxide.

Advertentie terugroepactie It's Amazing TahinIn een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Het bedrijf Naproz roept vanwege dit probleem een partij Tahin van het merk It’s Amazing terug. Het gaat specifiek om de partij potten 250 gram met THT datum 31-03-2023. Dit product is verkocht bij filialen van GezondheidsWinkel en bij drogisterijen.

Heeft u dit product gekocht? Gebruik het product dan niet (meer), maar breng het terug naar de winkel waar u het heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u retour.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van It’s Amazing Tahin door Naproz BV? Wij raden u aan om contact op te nemen met de leverancier via telefoonnummer 038 – 427 66 30.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 30 november 2020