Terugroepactie Rivercote Kampioentjes afbakbroodjes Lidl

Supermarktketen Lidl roept verpakkingen van de Rivercote Kampioentjes afbakbroodjes terug. In de broodjes is sesam verwerkt waar te veel resten gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in zit. Deze stof is kankerverwekkend.

In een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Bij Lidl is in het volgende product deze sesam verwerkt:

  • Rivercote Kampioentjes Licht meergranen met THT datum 3-1-2021

Als u deze broodjes heeft gekocht, eet deze dan niet. U kunt het product terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug, de kassabon is niet nodig.

Voor meer informatie over de terugroepactie van Rivercote Kampioentjes door Lidl raden wij u aan contact op te nemen met Lidl Nederland via telefoonnummer 020 – 709 50 39 of per e-mail via contact@lidl.nl.

Bron: Lidl Nederland, 15 oktober 2020