Terugroepactie ALDI broodjes en crackers

Supermarktketen ALDI roept afbakbroodjes en crackers terug. In de producten is sesam verwerkt. In de sesam is mogelijk een te hoge hoeveelheid ethyleenoxide, een gewasbeschermingsmiddel, aanwezig. Ethyleenoxide is een stof die als kankerverwekkend wordt aangemerkt.

Advertentie terugroepactie ALDI broodjes en crackersIn een aantal partijen sesam uit India blijken resten van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide te zitten. Ethyleenoxide is in Europa niet toegestaan, omdat het een kankerverwekkende stof is. Deze sesam is verwerkt in een groot aantal producten, en diverse winkelketens en fabrikanten roepen producten terug waarin (mogelijk) sesam uit de betreffende partijen is verwerkt. Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

ALDI heeft besloten om het volgende product terug te roepen:

  •  ALDI Triangel Meergranen in verpakking 2x 90 gram met THT 10-01-2021
  • Vlegelaar Crackers Spelt in verpakking 6x 3 stuks met THT 01-01-2021

Consumenten wordt aangeraden het product terug te brengen naar de winkel of weg te gooien.

Wilt u meer informatie over de terugroepactie van deze producten vanwege sesam met teveel resten ethyleenoxide? Dan raden wij u aan contact op te nemen met ALDI. U kunt daarvoor dit contactformulier op de website van ALDI invullen.

Bron: ALDI, 14 oktober 2020
20 oktober 2020