Veiligheidswaarschuwing Cannondale Treadwell fietsen

Fabrikant Cannondale heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor fietsen uit de Treadwell modelserie. Het is mogelijk dat het voorrek van de fietsen tijdens het rijden loskomt, waardoor er ernstig letsel mogelijk is.

Advertentie veiligheidswaarschuwing Cannondale Treadwell fietsenDoor een probleem met de bouten van sommige voorrekken van Treadwell fietsen kan het voorrek loskomen. Als dit tijdens het rijden gebeurt, dan kan het voorwiel abrupt geblokkeerd worden, met mogelijk ernstig letsel als gevolg als de gebruiker van de fiets ten val komt.

Cannondale vraagt eigenaren om de Treadwell fietsen niet meer te gebruiken tenzij het voorrek eerst is gedemonteerd. De instructies voor het demonteren van het voorrek vindt u in dit document op de website van Cannondale.

Als u het voorrek heeft gedemonteerd kunt u weer gebruik maken van de fiets. Cannondale vraagt u om alle onderdelen van het voorrek goed te bewaren.

Via de website van Cannondale of via de Cannondale Mobile App kunt u uw fiets registreren om geïnformeerd te worden zodra er een nieuwe montagekit beschikbaar is voor het voorrek van de Treadwell modellen.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing van Cannondale raden wij u aan om contact op te nemen met uw Cannondale dealer.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Cannondale, 11 september 2020